BUS – Ungdomssektionen

Vi ha döpt oss till BUS !

I samband med en stor Barn och ungdomsdag (54 deltagare) på Hotell John Bauer i Jönköping  i januari 2013 där vi diskuterade samarbete, trygghet i stallet och med kompisar bestämdes också att vi är en Barn och Ungdoms Sektion =  en BUS! Vi har en styrgrupp som består av ett gäng glada ungdomar i åldern 15-22 år som kallas BUSS (Barn o Ungdomssektionens Styrelse!)

Vad är BUS?

BUS är ÖRKS Ungdomssektion där alla mellan 7 och 25 år är medlemmar.

Vad gör US?

Knatteridning: På söndagarna ordnar vi med knatteridningen. Ser till att alla barn får en häst att rida och en ledare. På sidan Knatteridning står det mer.

Lovaktiviteter: Under skolloven arrangerar vi lovaktiviteter. Dessa handlar inte alltid om hästar. Vi har bland annat haft rykttävlingar, äggjakter, femkamper och “Fångarna på öRKS”.

Knatteläger: På sommaren är det BUS som står för knattelägret. Knattelägret är två halvdagar för de yngre på ridskolan. På knattelägret leker vi lekar, rider och lär oss hästgrejer.

Hästens Dag: en gång per år  är vi med och hjälper till. Våra egna aktiviteter är ponnyridningen och vi utser också årets stallbästis.